25 jaar onderzoek onder kinderen en jongeren

21/05/2012

Het onderzoek Jongeren 2011 verschijnt precies 25 jaar later dan het eerste, vergelijkbare onderzoek dat door ons werd uitgevoerd: Jeugd ’87. In het najaar van 2012 zullen we uitvoerig bij dit jubileum stil staan.

In 1986 begonnen we met onderzoek onder jongeren omdat er zo weinig bekend was over ‘normale’ jongeren. Er was wel veel informatie over jongeren die op de één of andere manier een probleem vormden, zoals jonge criminelen of jongeren die tot een subcultuur behoorden (nozems, krakers). Maar de gemiddelde jongere onttrok zich aan de waarneming.

Inmiddels beschikken we over 13 vergelijkbare edities van het onderzoek (2x ‘Jeugd’ en 11x ‘Jongeren’). Een unieke reeks, die geen enkele andere organisatie op zijn conto kan schrijven.

In die 25 jaar is ‘Jongeren’ uitgegroeid tot een onderzoeksplatform dat continu informatie over jonge doelgroepen van 6 t/m 29 jaar oplevert. Iedere twee jaar wordt het hoofdonderzoek uitgevoerd en gerapporteerd. In de tussentijd vinden allerlei metingen en updates plaats, bijvoorbeeld over specifieke onderwerpen waarover we meer willen weten.

lijn
bestel nu boek
Ook bestelbaar
lijn
  • Updates
  • Data en analyses
  • Presentaties
  • Workshops

neem contact met ons op

3 2 5 4 1 6